Porsche Cayman S u Black Edition izdanju

PORSCHE je proširio ponudu modela Cayman S novom izvedbom pod nazivom Black Edition. Riječ je o vozilu koje će biti proizvedeno u limitiranoj seriji od 500 primjeraka i kojim će biti označen kraj trenutne, prve generacije Caymana. Nasljednik stiže u narednih godinu dana.

Kao što mu i samo ime kaže ovim će modelom prevladavati crna boja, kako izvana tako i iznutra. Od standardne će ga izvedbe razlikovati i bogatija oprema, pojedini redizajniran detalji interijera te dakako pločice koje će podsjetiti kako je riječ o limitiranoj izvedbi s konkretnim brojem primjerka.

Od tehničkih detalja razliku će činiti rast snage od 10 KS, pa će tako njegov 3,4-litreni atmosferski motor razvijati najveću snagu od 330 KS pri 7400 o/min. To će omogućiti ubrzanje do 100 km/h za 5,1 sekundi s unaprijeđenim ručnim mjenjačem, dok će opcijski PDK mjenjač s dvije spojke to vrijeme spustiti na 4,8 sekundi. Najveća brzina iznosi 287 km/h.

Još vrijedi spomenuti i nove, veće 8,5Jx19 colne naplatke sprijeda i 10Jx19 straga na kojima će se nalaziti gume dimenzija 235/35, odnosno 265/35. Ovjes nije mijenjan.

Prodaja automobila počinje u rujnu, a početna će cijena u Njemačkoj iznositi 67.807 eura.

Pročitajte više