Porsche Macan otkrio razočaravajuć doseg

Foto: Porsche

IAKO Porsche ulaže velike nade u električni Macan, špijunske fotografije su kod nekih pobudile sumnju u njegove mogućnosti.

Za Macan se zna da će biti prvi električni SUV u ponudi Porschea, a kao takav donosi 800-voltnu arhitekturu, što uključuje i mogućnosti velikih snaga punjenja od maksimalno 270 kW. Zvuči obećavajuće, posebno ako se Macan želi koristiti u vožnji na većim dionicama, i to u nešto hladnijoj klimi. 

Međutim, ono što pomalo razočarava su špijunske fotografije. Snimke dolaze iz polarnog kruga, a uključuju i pogled na kokpit. Digitalni mjerni instrumenti odmah upadaju u oči i može se reći kako su u potpunosti očekivani. No iznenađuje je jedna informacija. 

>> Špijunske fotografije novog Macana možete vidjeti ovdje.

Pokazivač napunjenosti baterije pokazuje kako je na 80% kapaciteta, a odmah do je istaknut doseg koji iznosi tek 234 km, donosi Carscoops. Doseg je to na razini jeftinijih električnih modela, ali ne i zvijeri koja nosi bateriju kapaciteta 100 kWh. 
Dosadašnje informacije govorile su kako će Macan s potpuno punom baterijom imati doseg od bar 480 km. Ovi podaci još jednom upućuju na to koliko stil vožnje i temperatura mogu drastično oboriti doseg. Pritom imajte na umu da se ovdje ne radi o ekstremnoj hladnoći, već samo o 0.5°C. Očito je da je testni tim prvih 20 posto kapaciteta spržio punim gasom, dok je svih 612 KS i 1000 Nm bilo upregnuto za jurnjavu jezerom. Sve ostalo bilo bi veliko razočaranje. 

Podsjetimo, premijera Macana je zakazana za drugu polovicu ove godine. 

Pročitajte više