Porsche najavio Cayenne skrivenim teaserom

NJEMAČKI je proizvođač sportskih automobila odlučio najaviti novu generaciju SUV-a na pomalo neobičan način. Naime, nakon što je prošlog tjedna predstavljen za sada još uvijek konceptni GT3 Hybrid R, Porsche je objavio i neke fotografije tog modela, a u jednu zamaskirao i budući Cayenne.

Nova bi generacija Cayennea trebala biti predstavljena početkom idućeg mjeseca u Ženevi. Kao i do sada, radit će se o modelu koji će veliki broj svojih komponenti, uključujući i platformu, dijeliti s VW Touaregom te očekivanim nasljednikom trenutnog Audija Q7. Drugim riječima, između ostalog se očekuje i smanjivanje mase, i to za vrlo osjetnih 250 - 300 kg.

Novi bi Cayenne isprva trebao biti ponuđen u četiri izvedbe. Redom, radit će se o 3.0 V6 TDI 240 KS, 3.6 V6 300 KS, S verziji 4.8 V8 400 KS i na kraju Turbo s istim motorom i snagom od oko 500 KS. Tijekom iduće godine ponudi će se priključiti i hibridna izvedba s kompresorskim 3.0 V6 snage 333 KS (245 kW) te 47 KS (34 kW) snažnim električnim motorom.

Na kraju dodajmo i kako izvori javljaju da bi off-road mogućnosti automobila trebale biti smanjene u odnosu na prethodnika jer su u Porscheu zaključili kako se većina vlasnika Cayennea gotovo nikada ne upušta u izvanasfaltne avanture.

Više o ovom modelu nakon ženevske premijere.

Pročitajte više