Porsche odlučio: 918 Spyder ide u proizvodnju

ČINI se kako su odlične reakcije posjetitelja ženevskog auto salona prisilile vodstvo Porschea da se odluči na proizvodnju konceptnog sportskog hibrida, modela 918 Spyder.

Ova informacija dolazi iz samog vrha stuttgartskog proizvođača, odnosno od šefa  Michaela Machta, koji je rekao kako nakon ovakvih hvalospjeva struke i publike "nema osobe u Porscheu koja ne želi vidjeti ovaj automobil u proizvodnji".

Ipak, zainteresirani će se kupci morati malo strpiti, jer 918 Spyder neće tako skoro stići u salone. Očekuje se kako će Porscheu trebati malo manje od pet godina da lansira ovaj automobil koji će vjerujemo i tada, kao i danas, biti jednostavno sjajan, a napretkom tehnologije može biti samo bolji.

Podsjetimo, ovaj je automobil pokreće hibridni pogonski sklop potrošnje od svega 3,0 l/100 km (ovisno o modu rada) te emisije ugljičnog dioksida od 70 g/km.

No, iza svega se kriju 6.2 V8 benzinac snage 500 KS (368 kW) sa 7-stupanjskim PDK mjenjačem i elektromotorima (s litij-ionskim baterijama koje pružaju električnu autonomiju od 25 km) ukupne snage 218 KS (160 kW). S njima 918 Spyder 100 km/h dostiže za 3,2 sekunde, a najveća mu brzina iznosi 320 km/h.

Pročitajte više