Porsche Pajun stiže 2016.

PORSCHEOV rival BMW-ovoj seriji 6 Gran Coupe, Audijevom A7 i Mercedesovom CLS-u bi na tržište trebao stići 2016. Za sada se ne zna koji će službeni naziv nositi, no mnogi ga nazivaju Pajunom, odnosno Panamera Juniorom.

Kako bi ovaj automobil trebao izgledati možete vidjeti na priloženoj slici, a insadjeri tvrde kako će se raditi o "911-ici s prtljažnikom". U osnovi bit će to manja i niža izvedba Panamere. Uostalom i temeljit će se na skraćenoj verziji platforme sljedeće generacije Porscheove limuzine.

Dakle, dizajnerski mješanac "na pola puta"  između 911-ice i Panamere, ali i tehničkih karakteristike te voznih sposobnosti i mogućnosti svakodnevne uporabe. Tome će svakako doprinijeti i karavanska shooting brake izvedba koja bi se u konačnici trebala pojaviti uz limuzinsku verziju.

Pod poklopcem motora će se nalaziti benzinski 3.0 V6 turbo snage oko 320 KS i njegova bi-turbo verzija snage oko 420 KS. Prvi bi kasnije, u hibridnoj inačici, trebao biti uparen s električnim motorom snage oko 100 KS. Također, u ponudi će se naći i dizelski 3.0 V6 snage 315 KS.

Svi će motori standardnim 7-stupanjskim ručnim te opcijskim PDK prijenosom s dvije spojke, a kupci će moći izabrati i između izvedbi s pogonom na stražnje te na sva četiri kotača. Svakako možemo očekivati i cijeli niz uobičajenih performance dodataka poput carbon-ceramic kočnica, aktivnog ovjesa i sl.

Očekuje se kako će se cijena ovog modela kretati između 75.000 i 110.000 eura.

Pročitajte više