Porscheovi radnici će dobiti bonus iz snova

Foto: Porsche

TISUĆE Porscheovih zaposlenika dobivaju ogromnu nagradu. 

Porsche je zaključio odličnu poslovnu godinu ostvarivši značajne prihode i, što je bitno, nemali profit. Stoga je već tradicionalno odlučio nagraditi svoje radnike. Zaposlenici Porschea, njih više od 27.000, dobit će bonus u iznosu od čak 9050 eura, što s enadovezuje na ranije dodjeljenih 3000 eura zbog uspješnog IPO, piše Automobilwoche. 

Radnici će bonus dobiti uz plaću za travanj, a to uključuje sve Porscheove radnike u Njemačkoj i zaposlenike tvrtki Porsche Financial Services i Porsche Logistik GmbH.

Podsjetimo, prošle godine su Porscheovi radnici dobili 7900 eura bonusa, a ovogodišnjim iznosima kompanija se popela u sam vrh, i to ne samo u okviru autoindustrije. Primjerice, djelatnici Volkswagena su dobili bonus za prošlu godinu u iznosu od "samo" 3630 eura, dok je Mercedes svojih preko 90.000 zaposlenika počastio sa 7300 eura. Audi je zahvaljujući plusu u blagajni radnike počastio s čak 8500 eura, dok je BMW bio još darežljiviji s 9000 eura. 

Posebnu nagradu dobit će i uprava. Tako će Oliver Blume, koji uz poziciju direktora Porschea obnaša i mjesto čelnika VW Grupe, primiti ukupno 2.37 milijuna eura u tri obroka. Ostali članovi uprave dobit će po 1.36 milijuna eura te će ukupno uprava primiti oko 10 milijuna eura nagrade.

Porsche je 2022. godinu zaključio s prihodom od 37.6 milijardi eura, 309.900 isporučenih vozila i operativnom dobiti od 5 milijardi eura, piše Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Pročitajte više