Porscheov dizajner osmislio novi BMW

PORSCHEOV dizajner osmislio je električni bolid koji bi mogao postati nasljednik BMW-a M2. 

O BMW-ovim kreacijama nastalim u posljednjih nekoliko godina vladaju podijeljena mišljenja. Dok neki misle kako su bavarski dizajneri izgubili kompas, sve bolja prodaja govori suprotno. Ipak, većina će se složiti kako će tek Neue Klasse pokazati koliko su u BMW-u spremni na promjene. 

Prijedlog iz suprotnog tabora

Do tada predstavljamo jedan prijedlog koji dolazi iz suprotnog tabora. Stvorio ga je Porscheov dizajner Lukas Wenzhöfer, koji u slobodno vrijeme, pogađate, dizajnira automobile. Svoje kreacije dijeli na društvenim mrežama, a nama je za oko zapela upravo ova posljednja. 

Nazvao ju je BMW 03 Coupe, koji svojim dizajnom može zasjeniti aktualne BMW-ove coupe modele, i to u M izdanju. M2 i M4 su odlični automobili, ali mnogi će se složiti kako ovaj digitalni BMW izgleda izazovnije. 

Nešto drugačije i ćistije

Prema Wenzhöferu, ova je kreacija nastala iz želje da se stvori nešto "drugačije i čistije“. Nastojeći osigurati da njegov dizajn nosi nepogrešiv pečat BMW-a, crpio je inspiraciju iz kultnih formi klasičnih i suvremenih modela bavarskog proizvođača automobila, napisao je između ostalog u svojoj objavi.

Izuzetno privlačna forma donosi kombinaciju retro detalja poput klasičnih 'bubrega' s nekim modernim linijama, posebno u vidu minimiziranih prednjih svjetala. Autor je ovaj BMW zamislio s električnom propulzijom i dakako stražnjim pogonom. Tko zna, možda Neue Klasse dobije i jednu ovakvu emotivnu inačicu naglašene dinamike i stila.

Pročitajte više