Portugalska garda zaplijenila bolid, evo za što će ga koristiti

PORTUGALSKA Republikanska nacionalna garda je dobila moćno pojačanje. 

Radi se o Nissanu GT-R koji je ranije zaplijenjen u policijskoj akciji i oduzet vlasniku s očitim, podebljim dosjeom. Skupocjeni automobil je trajno oduzet, pa neće biti vraćen vlasniku, ali neće biti ni uništen.  Automobil je sada dobio službene boje garde, ali suprotno očekivanjima neće biti korišten u ceremonijalne svrhe, već je dobio bitnu zadaću. 

Ovaj bolid sposoban da ubrza do 100 km/h za nešto malo više od tri sekunde će sve svoje performanse predvođene 3.8 V6 twin-turbo draguljem od oko 500 KS staviti na raspolaganje u plemenite svrhe, a to je transport organa za transplantaciju. 

 

U takvim situacijama transporta organa za transplantaciju je brzina reakcije izuzetno bitna, ne sumnjamo da je GT-R jedan od najsposobnijih automobila za takvu zadaću. 

A kako ne bi bilo zabune, automobil je na poklopcu motora dobio i natpis "Transporte De Órgãos", čime je jasno objašnjena njegova uloga. Garda je u objavi na društvenim mrežama malo otkrila o porijeklu Nissana, ali je otkrila kako je tijekom kriminalnih slučajeva zaplijenjen još jedan automobil. 

U prošlih deset godina Republikanska nacionalna garda je pomogla u transportu 2836 organa, a pritom su prešli nešto više od pola milijuna kilometara. GT-R će nastaviti ovu plemenitu ulogu vršiti na području Porta i Lisabona. 

 

Pročitajte više