Cinquecento oduševljava u posebnom nostalgičnom izdanju

Foto: Fiat

GODINA je bila 1957. i Fiat je svijetu predstavio svoj mali veliki automobil: Fiat 500. To će vozilo postati sinonim masovne motorizacije i pravi globalni ambasador proizvodnje Made in Italy. Samo tri su generacije lansirane u zadnjih 67 godina: prva je postala simbol slobode kretanja, a druga iz 2007. pretvorila se u modnu ikonu stila koja je dobila stotine međunarodnih nagrada, uključujući Automobil godine 2008.

Godine 2020. treća generacija Fiata 500 ponovno je revolucionirala urbanu mobilnost u ime održivosti i elektrifikacije s obiljem inovacija i tehnologija.
Kako bi nastavio promicati slavu modela, Fiat je lansirao novu posebnu ograničenu seriju "Collezione 1957", kolekcionarsko izdanje u samo 1957 jedinica. Automobil se ističe svojim kabrio dizajnom i ekskluzivnim značajkama. 

Ekskluzivno ograničeno izdanje ne ističe se samo estetikom već također uključuje kromirane detalje, LED svjetla za maglu i 7" TFT digitalni zaslon kao standardne značajke. Opremljen je 1.0 hibridnim motorom koji isporučuje 70 konjskih snaga, u kombinaciji s ručnim mjenjačem za europsko tržište.

S više od 3.2 milijuna prodanih jedinica diljem svijeta od 2007., uključujući više od 2.7 milijuna jedinica u Europi, Fiat 500 je uvijek bio europski lider u segmentu gradskih automobila, zajedno s Fiat Pandom: 2023. je drugi najprodavaniji gradski automobil u Europi, nakon Pande, sa 109 tisuća prodanih jedinica i tržišnim udjelom od 20%. Najprodavaniji je mali automobil u Njemačkoj, Španjolskoj, Austriji, Belgiji i Portugalu, a među tri najprodavanija u Italiji, Poljskoj te Francuskoj i Velikoj Britaniji.

Pročitajte više