Posljednja saznanja o Gallardovom nasljedniku

LAMBORGHINI Gallardo će sljedeće godine proslaviti deseti rođendan što kod proizvođača superautomobila iz talijanske Sv. Agate znači i kraj proizvodnog vijeka.

U to vrijeme bi na tržište trebao stići njegov nasljednik (ne još jedna posebna izvedba, limitirana edicija i sl.) o kojem za sada ne znamo puno.

Prema sadašnjim saznanjima za očekivati je kako će ovaj automobil pokretati atmosferski motor bez ikakvih hibridnih primjesa. Također, u ponudi se neće nalaziti niti ručni mjenjač. U Lamborghiniju još uvijek razmišljaju i o proizvodnji verzije s pogonom samo na stražnje kotače, no konačna odluka još uvijek nije donijeta.

Kod dizajna neće biti nikakvih revolucionarnih izmjena. I dalje će se raditi o brutalnim i agresivnim linijama u skladu s vrhunskim performansama automobila. Dobar dio tehničkih rješenja i tehnologije će biti preuzet iz konceptnog modela Sesto Elemento.

Kada će novitet biti predstavljen još uvijek nije poznato, no to bi se svakako trebalo dogoditi najkasnije do početka sljedeće jeseni, odnosno do frankfurtskog auto salona. Dakako, novi će model dobiti i novo ime, ponovno iz svijeta koride.

Pročitajte više