Posljednji Audi A4 na fosilna goriva dolazi uskoro

I AUDI se obavezao uskoro prijeći na struju.

A to znači kako će svi popularni modeli koji opstanu nakon ovog razdoblja tranzicije biti dostupni isključivo kroz električne izvedbe. Do tada nas ipak još čeka jedna stepenica, bar kad je u pitanju Audi A4. 

Novi A4 dolazi iduće godine i bit će to posljednji model dostupan i s klasičnim motorima na fosilna goriva. Najbolja vijest je da ne postaje nikakav crossover, već zadržava klasičan koncept. U pripremi je i nepravedno zapostavljen karavan, sada možemo vidjeti i kako bi trebao izgledati. 

Najveća novost bi mogla biti da Audi ne ide u smjeru kojem idu drugi, a posebno BMW. Naime, prednja maska sad bi mogla biti čak i manja od aktualne generacije, a rubne pozicije dobit će još tanja svjetla. Straga pak valja očekivati prepoznatljiv Audijev potpis s razvučenim svjetlima i promjenjivom grafikom. 

Postavljen na MLB platformu, A4 će biti zadnji svoje vrste koji pije fosilna goriva. 48V forma blagog hibrida se podrazumijeva, kao i plug-in hibridi. Taman da opstane zajedno s modelom A6 do kraja desetljeća. Podsjetimo, zadnji model s benzinskim ili dizelskim motorom iz Audija dolazi 2025. godine, a od 2026. će se nuditi isključivo električni. 

Pročitajte više