Potvrđen serijski Maserati Alfieri, uskoro niz novih modela

Nakon više nego uspješnog lansiranja Ghiblija i Quattroportea, Maserati je najavio kako će svojim kupcima ponuditi niz novih modela. Prvo vozilo koje će sići s pokretne trake bit će Levante crossover kojeg je prije 3 godine na auto showu u Frankfurtu najavio Kubang koncept. Za sada nisu poznati detalji o tom modelu, no Maserati je potvrdio kako će biti opremljen pogonom na sve kotače te nizom motora uključujući V6 jedinicu snage 350 do 425 KS, V8 agregat jači od 560 KS i dizelske jedinice snage 250 do 340 KS.

###

Nedugo nakon toga, Maserati će predstaviti serijsku izvedbu Alfieri koncepta koja će se nuditi u coupe i cabrio izvedbi s pogonom na prednje, odnosno sve kotače. Automobil će biti opremljen isključivo V6 motorom koji će razvijati 410, 450 i 520 KS.

Naposlijetku, kompanija će lansirati novi GranTurismo koji će se u postavi smjestiti iznad Alfierija, a bit će opremljen stražnjim pogonom i V8 motorom s više od 560 KS. Za sada nema govora o GranCabrio varijanti pa je malo vjerojatno da će takav model ugledati svjetlo dana.

Pročitajte više