Povratak ekscentrične legende sa BMW-ovim motorom

 Foto: Bristol Cars

BRISTOL Cars, jedna od najposebnijih i u neku ruku najradikalnijih kompanija koje je automobilski svijet ikada vidio, najavio je veliki povratak, i to već ovog mjeseca. 
 
Tvrtka poznata po beskompromisnom pristupu u kojem je u svojih sedam desetljeća postojanja ponudila tek nekoliko modela u novom je tisućljeću krenula silaznom putanju da bi 2007. godine nakon pljačke njenih pogona gotovo i bila izbrisana. No ipak, tvrtka koja je uporno nudila i prodavala automobile s tehnikom iz 1950-tih i karoserijskim dijelovima velikoserijskih modela po cijeni većoj i od 200.000 EUR pokazala se dugovječnijom od brojnih britanskih manufaktura koje je progutao strani kapital.
 
Podsjetimo, Bristol je nastao nakon Drugog svjetskog rata kao specijalni odjel tvrtke Bristol Aeroplane Company. Kompanija koja se razvijala korakom sporijim od ljenjivca posljednji je model Speedster razvila na osnovi olupine iz 1950-tih pronađene u krugu tvornice. Desetak godina kasnije Bristol je najavio povratak, a umjesto Chryslerovog Hemi V8 motora u roadsteru će se naći BMW-ov 4.8 V8 atmosferac. 
 
 
Novi roadser nosi ime Bullet, a na scenu stiže 26. srpnja, javlja Autocar. Klasičan dizajn roadstera vidljiv je već sa teasera, a realno ne treba očekivati ništa više od sirove snage i vrlo (ne) pristojne cijene. Karbonski roadster u prodaju će stići početkom iduće godine, a dobra najava je koncept (Project Pinnacle) prikazan na ovogodišnjem Festivalu brzine u Goodwoodu.
 

Pročitajte više