Povratak kralja terena: Novi Jeep Wrangler stigao u Hrvatsku

Foto: Jeep

JEEP je u kratkom vremenu u potpunosti obnovio svoju ponudu, pa tako hrvatska publika nakon novog Renegadea ima priliku upoznati i novo izdanje legendarnog terenca.

Kultni Wrangler je jedna od ikona offroada i doslovno sinonim terenca koje mnogi i danas zovu "džipom". Nova, četvrta po redu generacija Wranglera je osjetno modernija, pa i gospodskija, no na terenu i dalje nudi sposobnosti o kojima drugi šminkeri mogu samo sanjati.

Kad je sam pogon u pitanju, on traži dodatna pojašnjenja. U ponudi su dva 4WD pogona, aktivan i na zahtjev neprekidno uključen sustav - Command-Trac i Rock-Trac, nova generacija osovine Dana, električne blokade prednje i stražnje osovine Tru-Lock, blokada diferencijala s ograničenim proklizavanjem Trac-Lok i elektronički sustav odvajanja prednje stabilizacijske šipke.

Ponudu čine izvedbe Sport, Sahara i Rubicon, a svaka u izvedbi s dvoja ili četvera vrata. Apsolutna novost je poznati Overland paket, sada dostupan uz varijantu Sahara.

Ponudu čine dva motora. Dizelaš je 2,2-litreni MultiJet II s 200 KS i 450 Nm, a benzinac 2,0-litreni turbo benzinac od 272 KS i 400 Nm. Dodatno, tu je i 3.6 V6 Pentastar sa 284 KS i 347 Nm za najzahtjevnije, ali one na Bliskom istoku i afričkom kontinentu. Svi motori isporučuju se s osam-stupanjskom automatikom.

U kabini pak Wrangler prati trendove. Uconnect sustav je i tu prisutan, a zaslon u dijagonali ide, ovisno o paketu, do 8,4 inča. Ponuda na hrvatskom tržištu kreće od 480.000 kuna. Pritom pripazite, više od 180 ekskluzivnih komada dodatne opreme s potpisom Mopar je na raspolaganju. I da, jamstvo je pet godina ili 120.000 km.

Pročitajte više