Povratak legendarnog ruskog terenca u ekoizvedbi

Foto: MW Motors

LEGENDARNI UAZ Hunter je spreman za električno doba.

Legendarni UAZ-ov terenac je, poput Nive, još uvijek u ponudi, a i danas se smatra jednim od boljih rješenja za sve koji traže jeftino i robusno terensko vozilo. Češka tvrtka MW Motors je odlučila ponuditi i jednu osebujnu izvedbu. Radi se o električnoj izvedbi, čije lansiranje je odgodila pandemija, ali je sada spremna za isporuke na europskom tržištu. 

Podsjetimo, osnova je vojni UAZ-469 lansiran još 1971. godine, koji je u međuvremenu nekoliko puta moderniziran te je dosegao prodaju od više od 2 milijuna primjeraka. Električna izvedba tek sada kreće na svoj put. 

Ono zanimljivo je da je, osim motora, sve ostalo u originalu. UAZ-a sad pokreće elektromotor koji u maksimumu daje 163 KS i čak 600 Nm. Osjetan je to napredak u odnosu na 2.7 benzinca sa 128 KS i 210 Nm. Zanimljivo je da vozilo zadržava pet-stupanjski ručni mjenjač. Službene informacije kažu da može do 130 km/h, a uz bateriju kapaciteta solidnih 62 kWh nudi skroman doseg od 150 km. U ponudi je i jača baterija, od 90 kWh. 

MWM Spartan je već u prodaji i nudi se po cijeni od 39.900 eura, što ga čini najjeftinijim electromodom u segmentu. Ipak, valja reći da se klasičan UAZ s benzinskim motorom nudi po cijeni od 19.900 eura.

Pročitajte više