Povratak u budućnost: DeLorean se vratio i ima novo ime

Foto: DeLorean Motor Company

DELOREAN se vratio u obliku električnog noviteta atraktivnog izgleda.

DMC-12 je klasik za sebe i po svemu sudeći jedna završena priča. Istina, poslužio je kao inspiracija u stvaranju nasljednika koji sada nosi ime Alpha 5. I dalje je to coupe s prepoznatljivim podiznim vratima, ali i stražnjim "roletama“ koji su vjerojatno dva najznačajnija stilska detalja izvornika. 

ItalDesign je pritom u osmišljavanju novog automobila zadržao aktualne trendove. Prije svega to su ogromni kotači, ali i vrlo tanka LED svjetla koja obrubljuju automobil. Unutra očekujte digitalni kokpit, rezani volan, te straga ugrađena individualna sjedala. Već sama činjenica da nema B nosača znači da se lako ulazi i izlazi iz kabine.

DeLorean nije mali automobil. U duljinu mjeri 4995 mm, širok je čak 2044 mm i visok tek 1370 mm. Proizvodit će se u Italiji, a pogon će dolaziti iz Velike Britanije. 

Pogon je još uvijek tajna. Proizvođač otkriva kako 96 km/h postiže za 3 sekunde, a na 142 km/h je nakon 4.35 sekundi. Ne posustaje bar do 240 km/h. S baterijama kapaciteta preko 100 kWh ima doseg veći od 483 km. A to je tek bazni model. 

DeLorean Alpha5 u proizvodnju ulazi 2024. godine, a bit će proizvedeno tek 88 primjeraka. Pokaže li se projekt uspješnim, u proizvodnju bi mogli stići još neki modeli uključujući coupe s V8 motorom, električna limuzina i SUV pogonjen vodikom. 

Pročitajte više