Aston V12 Zagato

ASTON Martin je predstavio prve detalje i fotografije prvog zajedničkog modela razvijenog s talijanskom dizajnerskom kućom Zagato, još od 2002. i modela DB7. Ovaj se model temelji na V12 Vantageu i njime se ustvari obilježava pedeseta godišnjica prvog zajedničkog projekta Astona i Zagata - modela DB4GT.

Najveću i najvažniju razliku u odnosu na standardni model čini nova karoserija, posebice straga te vizualni i aero dodaci, poput raznih ukrasa, novih svjetala ili pak stražnjeg difuzora. Pod većinom aluminijskom karoserijom se krije isti 6,0-litreni V12 iz standardnog automobila koji razvija 515 KS i 575 Nm.

V12 Zagato je debitirao ovog vikenda na talijanskom jezeru Como u sklopu programa ovogodišnjeg Concorso D'eleganza Villa D'este. U skoroj bi budućnosti trebali postati poznati konkretni podaci o proizvodnji ovog modela, no očekuje se tek malena limitirana serija o veličini koje će biti odlučeno nakon što se vidi koliki je interes potencijalnih kupaca za ovaj automobil. Cijena bi se trebala kretati oko 250.000 eura.

Također, u proizvodnji će se naći i ogoljena trkaća verzija koja će se natjecati i na 24 sata Nürburgringa.

Pročitajte više