Fiat 500L: Praktičnije izdanje "fiće" s kragujevačkim potpisom

FIAT 500L će službeno premijerno biti predstavljen na ovogodišnjem ženevskom auto salonu, a njegov je proizvođač objavio prve službene fotografije. Veliki Fiat 500 će se na tržištu naći do kraja ove godine.

500L je kao što mu i samo ime kaže L, odnosno large (velika) izvedba popularnog premium mališana, odnosno Fiatov pokušaj da dodatno zaradi na popularnom automobilu predstavljajući njegovu veću, a time i praktičniju izvedbu.

Fiat 500L je dugačak 4.140, širok 1.780 te visok 1.660 mm, odnosno verzija s pet sjedala je 594 mm dulja, 153 šira te 172 mm viša od standardnog hatchbacka. Prema navodima Fiata ovaj će model svojim kupcima ponuditi "MPV unutrašnjost s osjećajem malog SUV-a".

Najviše je prostora, pored rasta dimenzija dobiveno tzv. cab forward rješenjem kabine gdje je vozačev položaj pomaknut prema naprijed preko prednje osovine kako bi se povećao ostatak ponude putničke kabine.

Prilikom lansiranja 500L će biti dostupan s dva benzinska i jednim dizelskim motorom. Konkretno, radit će se o 2-cilindričnom TwinAiru i 1,4-litrenoj jedinici te 1,3-litrenom MultiJetu.

Fiat 500L će se proizvoditi u u Kragujevcu, u Srbiji.

Pročitajte više