Predstavljen novi Ford B-Max

FORD je objavio prve službene fotografije novog i inovativnog kompaktnog MPV modela, koji će premijerno biti predstavljen na ovogodišnjem ženevskom auto salonu, na istom mjestu gdje je prije godinu dana predstavljena najavna studija.

Radi se o modelu B-Max koji se većinom temelji na Fiesti od koje je 110 mm dulji i tek koji milimetar viši. Sasvim je jasno kako će B-Max konkurirati Opelovoj Merivi i drugim sličnim automobilima. Upravo poput Merive, koja je na tržište stigla s tzv. suicide stražnjim vratima, produkcijski će B-Max s konceptnog modela preuzeti zanimljivo rješenje stražnjih kliznih vrata s integriranim B stupom. Time je pristup stražnjoj klupi više no lak nakon što svaka strana automobila ponudi otvor duljine 1,5 m.

Model će imati i lako preklopiva sjedala koja će činiti ravnu podnicu, dok će bogata oprema uključivati i potpuni infotainement. Također, tu je i ekonomična motorizacija uključujući i novi trocilindrični 1,0 EcoBoost turbobenzinski motor snage 100 i 125 KS. U ponudi su i Duratorq TDCi dizelaši manjeg obujma.

B-Max će biti prvi Fordov model koji će se proizvoditi u novoj tvornici u Craiovi, u Rumunjskoj. Početak prodaje je zakazan za drugi dio ove godine.

Pročitajte više