Predstavljen osvježeni Citroen DS3

Citroen je službeno predstavio osvježeni DS3 u hatch i cabrio izvedbi. Oba modela dobila su nova svjetla u kombinaciji LED i xenon modula sa sekvencijalnim indikatorima izvedena od Numero 9 i Wild Rubis koncepata. Radi se o svjetlima koja su 35 posto efikasnija u potrošnji energije od standardnih halogenskih svjetala, a duga svjetla troše čak 75 posto manje energije. Također, svjetla traju 20 puta duže, oko 20.000 sati.

###

Osim svjetala, DS3 je dobio i Blue HDi 100 i Blue HDi 120 motore koji su kompatibilni s Euro-6 standardima, a pobolojšavaju performanse i smanjuju potrošnju goriva. Manja verzija troši tek 3l/100km uz emisiju CO2 od 79g/km dok jača jedinica troši oko 3.6l/100km uz emisiju CO2 od 94g/km.

Citroen je proširio i mogućnosti nadogradnje pa su kupcima na raspolaganju i laserski ugravirana letvica na kontrolnoj ploči te printana grafika za stražnji prozor. Modeli su dostupni u novoj Pearl bijeloj boji, a cabrio varijanta može biti obojana i Belle-ile plavom bojom. Verzija s fiksnim krovom dobila je i nove 17-inčne alu-felge.

Pročitajte više