Predstavljen osvježeni Mondeo

FACELIFT trenutne generacije Fordove limuzine će u potpunosti biti predstavljen tek u kolovozu na ovogodišnjem moskovskom autosalonu, a sada nam je proizvođač predstavio nekoliko fotografija te pojedine tehničke podatke. Ukratko. manje promjene stylinga su prošle sve tri karoserijske verzije, a najvažniju novost čine novi turbo motori.

Od dizajnerskih razlika recimo tek kako će osvježeni Mondeo krasiti modificirana maska motora, minimalno izmijenjeni poklopac motora, kao i onaj prtljažnika te redizajnirana prednja i stražnja svjetla s LED tehnologijom.

Unutrašnjost donosi također nekoliko izmjena, no s obzirom na to da su fotografije interijera ovaj put izostale, o njima još uvijek ne možemo ništa konkretno reći. Možemo tek spomenuti kako je proizvođač najavio bogatiju serijsku i opcijsku opremu.

Najveću vijest kada je riječ o tehničkim karakteristikama redizajniranog Mondea čini informacija kako će se u njega ubuduće između ostalog ugrađivati nova verzija 2,0-litrenog EcoBoost turbo benzinca snage 240 KS (tu je i verzija od 200 KS) te dorađeni 2,2-litreni Duratorq TDCi koji sada razvija snagu od 200 KS.

Nadalje, svakako valja spomenuti i novu verziju 6-stupanjskog PowerShift mjenjača s dvije spojke koji bi trebao biti dio standardne opreme kod svih EcoBoost motora te opcija za pojedine dizelaše (2.0 140 i 170 KS).

Dolazak automobila na europska tržišta se očekuje ove jeseni, a svi će podaci postati poznati netom prije moskovske premijere.

Pročitajte više