Predstavljena Cosworth Impreza STi CS400

SUBARU je predstavio najsnažniju izvedbu svoje Impreze koju je ovaj put doradio legendarni Cosworth.

Da je riječ o posebnom automobilu govori i činjenica kako ova verzija dostiže 100 km/h za svega 3,7 sekundi, odnosno za isto vrijeme koje potrebno Lamborghiniju Gallardo LP560-4.

Prvenstveni razlog za ovakav rezultat leži u činjenici kako je standardni pogonski sklop temeljito dorađen, od 2,5-litrenog motora preko turbopunjača, mjenjača i ECU-a, pa sve do ispušnog sustava. Tako sada ovaj motor razvija snagu od 400 KS i maksimalni okretni moment od 540 Nm. Recimo i kako je najveća brzina ograničena na 250 km/h.

Rast snage je popraćen dorađenim (sada i 10 mm nižim) ovjesom i kočničkim sustavom (diskovi promjera 355 mm) koji bi sada trebali garantirati bolje vozne sposobnosti automobila.

Od tzv. styling izmjena valja spomenuti novi prednji branik, svjetla za maglu, stražnji spojler, nove 18-inčne aluminijske naplatke i sl. Unutrašnjost krase novi ukrasi, a najvažniji detalj ipak čine nova Recaro sportska sjedala.

Tužna vijest je da će biti proizvedeno svega 75 primjeraka ovog automobila i da će svi biti namijenjeni britanskom tržištu, odnosno da će imati upravljač s "krive" strane. Ipak recimo kako će ovaj model stajati 50.000 GBP.

Pročitajte više