Predstavljena veća i luksuznija Hyundai Sonata

Hyundai je službeno predstavio novu Sonatu koja je u odnosu na svog prethodnika 35mm duža i 30mm šira, a odlikuje se u potpunosti prerađenim stylingom koji ostavlja luksuzniji dojam i donekle podsjeća na veći Genesis. Uz međuosovinski razmak od 2805mm, opremljena je izdašnim prtljažnikom od 462 litre, 16 do 18-inčnim alu-felgama, MacPherson ovjesom, bi-xenonskim svjetlima i LED dnevnim svjetlima. Korejska verzija koristit će 2.0 i 2.4-litrene motore od 151, 168, odnosno 193 KS, uparene sa 6-brzinskim ručnim ili automatskim mjenjačem.

###

Hyundai je popravio ergonomiju putničke kabine te je u nju ugradio vrhunske materijale za luksuzniji dojam, ali i 6 zračnih jastuka za veću sigurnost u vožnji. Tu su još i brojni sigurnosni sustavi poput ABS-a, EBD-a, ESP-a i TCS-a. Za udobnost putnika brinu se grijana i ventilirana sjedala, elektronički upravljive sjenice te 8-inčni ekran osjetljiv na dodir s USB-om i Bluetooth-om te mogućnošću integracije s pametnim telefonima.

Nakon svečane premijere na ovogodišnjem auto showu u New Yorku, koji svoja vrata otvara sljedećeg mjeseca, nova Hyundai Sonata krenut će u međunarodnu prodaju u drugoj polovici ove godine.

Pročitajte više