Prekid prodaje: Ovaj monovolumen je još jedna žrtva crossovera

Foto: Toyota

U POTPUNOJ tišini iz Toyotinih salona je nestao Verso, kompaktni monovolumen koji je svojim kvalitetama osvojio europsku publiku, a solidan uspjeh imao je i na našem tržištu.

Klasičan je to monovolumen koji je, kao i u slučaju Renaultovog Scenica, u život krenuo kao dio obitelji kompaktnog modela. Tako se u svom prvom izdanju u Europi prodavao pod imenom Corolla Verso, a nastao je na osnovu japanskog modela Spacio.

S trećom generacijom modela osmišljenog u turskim pogonima kompanije, izražen je jasan cilj, a to je europska publika. Corolla Verso se takvom i pokazala kao jedan od najprodavanijih kompaktnih monovolumena na europskom tržištu. 2009. godine stiže nasljednik, model Verso koji se uz poneki redizajn na tržištu zadržao sve do ovih dana. Nažalost, model nikada nije dobio hibridnu izvedbu, čime su mu jasno bili odbrojeni dani. Prodaja je ove godine bila neznatna pa je odluka o prekidu proizvodnje logična. Nasljednik se zasad ne spominje, a sudeći po sudbini nekih prije ugašenih rivala, izgledi su vrlo mali.

Pročitajte više