Prerade: "Buba" i Prius u Limo izdanju

POTRAŽNJA za limuzinama na osnovi velikoserijskih automobila raste iz dana u dan. Veća potražnja donosi svakojake prohtjeve, pa se prerađuje sve od stare "bube", pa sve do luksuznih terenaca. U poplavi neukusa izdvajamo dva nova primjerka.

Prva prerada je najvjerojatnije najradikalnija od svih na koje smo do sada uspjeli naletjeti. Svetogrđe na Ferrariju i Porscheu već smo imali prilike apsolvirati, no prerada Priusa čini se možda najbesmislenijom do sada. O limuzinskom Priusu na forumima se priča već godinama, a usprkos sve većem broju Priusovih poklonika uključenih u potragu, ovaj je automobil gotovo nemoguće locirati.

Posljednje informacije govore kako je automobil viđen u Kanadi. Neimenovani vlasnik navodno je u vlastitoj radionici preradio automobil, kojem je nakon produljivanja središnjeg dijela dobio kabinu za prijevoz maksimalno deset osoba.



Ne ulazeći u estetiku možemo samo konstatirati kako se radi o potpunom promašaju. Uslijed napravljenih modifikacija povećana je masa vozila i narušena aerodinamika, odnosno umanjena glavna Priusova namjena - minimalna potrošnja goriva.



Osim američkih krstarica na meti su i automobili drugih proizvođača, posebno europskih. Najpopularniji je Volkswagen čija je "buba" doživjela nebrojene modifikacije. Nažalost, istih nije pošteđena niti nova generacija modela. Bug Limo se zasniva na modelu iz 1999. godine pokretanom 2.0 benzinskim motorom od 115 KS.



Može prevesti šest osoba ne računajući one na prednjim sjedalima. Od posebnosti valja spomenuti bogatu multimedijalnu opremu (CD, TV, DVD), minibar i pregradu između prednjeg i stražnjeg dijela.

I za kraj spomenimo da čudne prerade jednako "čudnih" automobila imaju duboke korijene. Za primjer ćemo dati staru Škodu koju je njen vlasnik preradio limuzinu za svega tri dana.

Pročitajte više