Probao je prodati Cybertruck, nije dobro prošao

Foto: Tesla

TEŠKO da danas postoji automobil koji tako polarizira stavove kao Tesla Cybertruck. Mišljenja se i dalje razlikuju oko futurističkog i nezgrapnog prestižnog projekta Elona Muska.

Ali jedna stvar nikad nije dobra ideja: preprodati Cybertruck ako ste već kupili jedan od željenih primjeraka - barem ako ne želite petljati s Teslom.

Nema prodaje barem godinu dana

Jer ako vlasnici prekrše klauzulu protiv prodaje koju je Tesla uključio u kupoprodajni ugovor Cybertrucka, zapravo riskiraju upadanje u probleme. Tamo se navodi da se električni kamion može prodati tek nakon godinu dana.

Član internetskog foruma "Cybertruck Owners Club" pod nazivom "malinecentral" otkrio je što se događa ako se suprotstavite zahtjevu: prema vlastitim izjavama, stavio je svoj Cybertruck na nekoliko web-stranica "da vidi kako ide", opisuje vlasnik.

Međutim, u Tesli su to primijetili i odmah poduzeli akciju: tvrtka je brzo otkazala dvije druge otvorene rezervacije koje je vlasnik Cybertrucka već napravio. Teslin odjel za prevenciju gubitaka sada ga je interno označio, piše “malinecentral”, a voditelj prodaje je potvrdio da su mu rezervacije otkazane.

U budućnosti, kazna

Doduše, u oba slučaja dobio je novac natrag. Međutim, to se više neće primjenjivati ​​u budućnosti - s drugom narudžbom korisnik će zapeti s naknadama za rezervaciju i narudžbu od oko 100 odnosno 250 američkih dolara. Razlog: sada je već obaviješten o svom statusu.

Ostaje nejasno odnosi li se zabrana samo na Cybertruck ili sve ostale Tesline modele. Barem servis za njegove postojeće Tesle nije otkazan, javlja vlasnik.

Pristup proizvođača jako podsjeća na Bugatti. Mnogi su kupci, neki od njih i poznati, na crnoj listi jer su se usudili preprodati jedan od nevjerojatno skupih supersportskih automobila -  na veliko zgražanje francuske marke.

Pročitajte više