Procurile prve fotografije: Ovo je novi Renault 5 E-Tech

Foto: WIPO

BILO je pitanje vremena kad će u javnost procuriti fotografije dugo iščekivanog nasljednika kultnog Renaulta. 

Naravno, u pitanju je Renault 5 E-Tech, električno kompakt retro dizajna koji dolazi kao duhovni nasljednik kultne petice. Ako je vjerovati pojedinim medijima koji su objavili fotografije, radi se o patentnim fotografijama čiji izvor je WIPO (World Intellectual Property Organization). 

Podsjetimo, novi Renault 5 E-tech ima zakazanu premijeru za 26. veljače iduće godine, a sudeći po viđenome Renault je govorio istinu kad je tvrdio da će konačni proizvod estetski biti vrlo sličan konceptu iz 2021. godine. 

>> Renault otkrio prve detalje s nove 5-ice

Kompaktni model sprijeda dobiva prepoznatljiv izgled svjetala što smo već mogli vidjeti u najavi. Sada se može uočiti i poveći logo na prednjoj zatvorenoj maski, kao i veliki otvor u dnu odbojnika. Najveća novost su četvrtasti elementi s dnevnim svjetlima. 

Bočna linija otkriva relativno veći kut vjetrobrana i višu liniju krova na koju se nastavlja integrirani krovni spojler. Straga pak vertikalna svjetla povezana su lajsnom i atraktivnom grafikom, također već viđena u konačnoj verziji. Ova izvedba ima crni krov i crvene detalje, što najavljuje i brojne mogućnosti personalizacije.  

Kraći i od nadolazećeg Volkswagena ID.2, ali i Clija, ovaj će model ipak imati više no zadovoljavajuću ponudu prostora. CMF-BEV platforma se pritom u 70% dijelova slaže s platformom CMF-B koju koristi spomenuti Clio, ali i Dacijini modeli. 

Sa strane mehanike očekujte elektromotor snage 90 do 110 kW, dvije verzije baterija (40 i 52 kWh) i doseg do 400 km. I da, računajte na startnu cijenu od oko 25.000 eura. 

Pročitajte više