Procurile skice SLS AMG Roadstera

ATRAKTIVNI Mercedesov coupe pod oznakom SLS AMG bi na tržište trebao stići krajem ove godine, a godinu dana kasnije će slijediti njegova još atraktivnija Roadster izvedba.

Tih godinu dana razlike će taman odgovarati vremenskoj razlici između dolaska njegova prethodnika, SLR-a u coupe i cabrio verzijama. Za sada se još uvijek sa sigurnošću ne zna hoće li budući Roadster imati tvrdi ili platneni sklopivi krov, no čini se kako ove skice podupiru mogućnost koja se prema svim izvorima čini znatno vjerojatnijom.

Izglednije rješenje je platneni krov, koji je sve prihvatljivije rješenje za proizvođače zbog manje mase. Razliku od coupea bi pored krova trebao činiti i motor. U vrijeme kada bi Roadster trebao stići na tržište, AMG više neće ugrađivati poznati 6,2-litreni V8, već bi se u potpunosti trebao okrenuti najavljenom 5,5-litrenom bi-turbo V8 motoru snage 540-570 KS i maksimalnog okretnog momenta od 800 do 900 Nm.

Snažniji bi 5.5 V8 mogao značiti iste ili čak bolje performanse od coupea unatoč slabijoj aerodinamici i većoj masi, no o tom potom.

Pročitajte više