Procurio Lamborghinijev koncept

LAMBORGHINI nas je već skoro mjesec dana gnjavio s teaserima novog konceptnog automobila i sada je, dan pred početak pariškog auto salona, procurila prva fotografija "šestog elementa".

Sesto Elemento Concept je gotovo u cijelosti napravljen od ugljičnih vlakna, a svi koji se sjećaju školskih dana i kemije znaju kako u periodičkom sustavu elementa ugljik ima atomski broj šest.

Nažalost, za sada je riječ o fotografiji loše rezolucije s obzirom da je preuzeta iz brošure pariškog auto salona. No, službenim se fotkama i podacima možemo nadati najkasnije sutra, pa ćemo ubrzo saznati sve o ovom automobilu koji bi trebao najaviti budućnost Lamborghinija.

Lamborghini je već ranije najavio kako mu u centru pažnje više neće biti rast snage i najveća brzina njegovih automobila, već masa i ubrzanje te užitak u vožnji koji može pružiti svojim vozačima. Upravo je revolucija u širini upotrebe lakih materijala i novih tehnologija izrade ono što možemo očekivati iz Sv. Agate, a to će nam biti predstavljeno s ovim modelom.

Izvori kažu kako će Sesto Elemento težiti manje od 1.000 kg te kako će ga pokretati V10 motor. Nadalje, očekuje se kako će ovom automobilu za ubrzanje do 100 km/h biti potrebno oko 2,5 sekundi dok će mu najveća brzina prelaziti 350 km/h.

Također, očekuje se kako bi Lamborghini u Parizu mogao predstaviti i najavni koncept nasljednika Murcielaga, no o tome više uskoro.

Pročitajte više