Prodaje se Rolls Royce slavne glumice, mogao bi postići astronomsku cijenu

Screenshot: YouTube

BILA je jedna od najvećih glumica svojeg vremena, a u svojem životu nije bila spremna na kompromise. Prelijepi zeleni Rolls Royce je dokaz tomu.

Naravno, govorimo o Elizabeth Taylor i njenom Rolls Royceu od kojeg se nije odvajala godinama. Štoviše, uzmemo li u obzir da ga je koristila od 1959. godine pa sve do 1970-ih, bila je to Lizina ljubav koja je najduže trajala. Poznat kao „Zelena Božica“, ovaj je automobil ostao sačuvan do danas, i to u besprijekornom stanju.

Automobil će se naći sljedećeg mjeseca na aukciji, a radi se o modelu Silver Cloud II Convertible iz 1960. godine s tek 64.000 prijeđenih kilometara. A usprkos činjenici da se takvi modeli prodaju za do 700.000 USD, ovaj bi zbog tako slavnog vlasnika mogao doseći višestruko veći iznos, pa i više od 10 milijuna USD.

Osnivač aukcijske kuće Guernsey’s Auction Arlan Ettinger, koji i prodaje automobil, kaže da se stvari koje su bile u vlasništvu slavne glumice prodaju i po pet puta višoj cijeni. Dodatno, tu je činjenica da se radi o Zelenoj Božici, modelu koji nije dosegao ukupnu nakladu veću od 20 primjeraka.

 

"Za razliku od Elvisa Presleyja koji bi ujutro kupio auto i navečer ga poklonio prijatelju, Taylor je svoj Rolls Royce zadržala 20 godina i svi su ga asocirali s njom", pojašnjava Arlan.

Taylor je zeleni Rolls Royce naručila 1959. godine nakon što se udala za pjevača Eddieja Fishera, a isporučen joj je godinu kasnije u hotel u kojem su živjeli. Zelenu boju je izabrala zbog boje haljine koju je nosila na vjenčanju. U Rolls Royceu su tu želju rado ispunili, a presvukli su i sjedala u kožu specifične nijanse zelene boje. Fisher je čak uspio i oštetiti auto, a nakon što je Elizabeth završila s Richardom Burtonom, odlučila je nogirati Fishera, ali zadržati auto. Prodala ga je 1970-ih jednom obožavatelju iz Kalifornije koji je auto zadržao do današnjih dana.

 

Pročitajte više