Prodaje se super rijetki Opel Kadett GSi

NAJOPAKIJI Opelov model prošlog milenija je imao posebnu izvedbu u režiji poznatog tunera.

Vraćamo se u lude osamdesete kad je štošta bilo dozvoljeno, a proizvođači su bili spremni na izlete koje je publika itekako znala cijeniti. Lotus i Opel Omega te Ford i Cosworth su bile samo neke od suradnji o kojima se i danas priča. 

Spustimo li se donekle na zemlju, tu je bio vječnu duel Opel Kadetta i VW Golfa, dakako u sportskim GSi i GTI izdanjima. Kako je to nekad izgledao dobro pokazuje ovaj primjerak iz 1987. godine. 

Ovaj Kadett je dobio tretman tunera poznatog po preradama daleko plemenitijih modela. Ipak, nakon Ferrarija i sličnih automobila, u Koenigu su se malo poigrali i s Kadettom. Ekstremno proširen automobil ima novi stražnji kraj, a jasnu inspiraciju traži u supersportašima. Unutra pak školjkasta sjedala u koži i Momo volan - taman kako treba. 

Ispod poklopca je 2.0 motor sa 150 KS, a do sada je prešao 177.170 km. Aukcija putem Catawiki platforme traje još kratko, a očekuje se konačna cijena od oko 25.000 eura. Trenutna je osjetno niža, pa razmislite o kupovini ovog svjedoka nekih ludih i pomalo zaboravljenih vremena. 

>> Cjelokupni oglas s izdašnom galerijom fotografija možete vidjeti ovdje

Pročitajte više