Produkcijski C-Cactus sve bliži

VEĆ smo vas ranije izvijestili o navodima kako Citroën planira proizvodnju novog malenog automobila temeljenog na studijskom modelu C-Cactus te kako bi novi model trebao biti prodavan pod novim low-cost brandom Essentiele.

A da je tome uistinu tako potvrđuje sve veći broj informacija iz različitih izvora, a koji se svi odreda pozivaju na insajdere. Razlog proizvodnji malenog i prije svega jeftinog i ekonomičnog automobila je dakako rast prodaje ovakvih automobila i želja proizvođača da ugrabi svoj dio kolača.

Citroën bi u cijeloj priči trebao poentirati svojim možda i najsnažnijim adutom - dizajnom, a kako bi novitet trebao izgledati možete vidjeti na priloženom renderu. U unutrašnjosti možemo očekivati ogoljeni, no moderni interijer s naglaskom na povećanoj ponudi prostora u malenom automobilu, veličine približne onoj modelu C2. Dakle, u njega bi se trebala smjestiti četiri putnika.

Pored privlačnog izgleda novi će Citroën u borbu s korejskom, a uskoro i kineskom konkurencijom krenuti i malenom masom i turbo motorima manjeg obujma, a sve u cilju povećane ekonomičnosti, zbog koje bi se na tržištu trebala pojaviti i dizelska hibridna izvedba. Poželjnost automobila bi trebala povećati i niska cijena koja bi prema prvim najavama trebala kretati od oko 7.000 eura.

Dolazak Essentiele linije na tržište se očekuje najkasnije do 2012, a pored C-Cactusa pojedini izvori vjeruju kako bi ista mogla poslužiti i kao osnova za tržišni dolazak studije Revolte s ovogodišnjeg frankfurtskog auto salona.

Pročitajte više