Pronađeno blago: U hali desetljećima stajali novi auti, sada su vraćeni u život

Screenshot: Facebook

SVI se još dobro sjećamo Subaruovog salona na Malti u kojem i danas stoje novi automobili iz 1990-ih. Novi primjer dolazi iz Argentine.

Ako ste jedan od ljubitelja talijanskih automobila, posebno onih s prelaza u osamdesete i malo kasnije, ova će vas vijest itekako razveseliti. Fiatovi modeli Uno, Tipo i Tempra su uglavnom zaboravljeni, a slično možemo reći i za Alfin klasik, model 33. Uz čast sačuvanim kolekcionarskim primjercima, sve njih je odavno pojela korozija načeta nebrigom vlasnika. 

 

Sada iz Argentine dolazi dobra vijest. U halama odavno propalog distributera, tvrtke Ganza Sevel, pronađeno je poprilično talijansko (i francusko) blago. Nakon gašenja tvrtke uslijed pomalo neobjašnjive smrti vlasnika i sina vlasnika tvrtke, hangari s pohranjenim i tada novim automobilima su utonuli u zaborav. Tri desetljeća kasnije zemljište postaje zanimljivo nekim investitorima, koji odluče isprazniti hangare i srušiti ih. 

A u njima je bilo nekoliko desetaka automobila, i to Fiata Uno, Tipo, Tempra, Alfa Romeo 33, Peugeota 405 itd. Automobile je, vjerojatno uz simboličnu naknadu, preuzela tvrtka Kaskote Calcos, koja se bavi stajlingom vozila, detaljnim čišćenjem, ali i prodajom rabljenih automobila. 

Nažalost, zasad je nepoznato što će biti s automobilima. Neki su već obnovljeni, ali nedostatak odgovarajuće dokumentacije mogao bi im zaključiti sudbinu u četiri zida.

Pročitajte više