Prve fotografije Ferrarija 599 GTO

I DALJE nije riječ o službeno objavljenim fotografijama novog Ferrarijevog performance coupea, no ovaj put možemo bolje vidjeti kako će izgledati, odnosno kako izgleda GTO izvedba modela 599.

Riječ je o tzv. live slikama koje su navodno načinjene na predstavljanju automobila odabranim potencijalnim kupcima. Također, s istog je događaja navodno procurio i službeni cjenik, pa saznajemo kako će za ovaj automobil biti potrebno izdvojiti malo više od 267.000 Eura, bez poreza dakako.

Vratimo se na trenutak ovim fotografijama i recimo kako 599 GTO svojim izmjenama vanjskog dizajna i aero dodacima podsjeća na 599XX, testni prototip koji je u jednu ruku i najavio dolazak GTO izvedbe. No, sve su to manje bitne izmjene vanjštine, jer prave razlike navodno nije moguće odmah primijetiti.

Točnije, radi se o unaprjeđenju motora, ovjesa i prijenosa. Tako je standardni 6.0 V12 za GTO verziju  izvedbu osnažen, prema nekim izvorima na 700 KS, dok je ukupna masa automobila smanjena za oko 70 kg. Nadalje, u Maranellu su doradili ovjes i kočnice što će sve zajedno doprinijeti značajno boljim voznim karakteristikama.

Ferrari 599 GTO bi i službeno trebao biti predstavljen tijekom idućeg mjeseca.

Pročitajte više