Prve fotografije: Ovo je Citroën Basalt, kompaktni SUV Coupé

Foto: Citroen

DOBRA JE VIJEST kako Citroën Basalt izgleda vrlo dobro: snažan i moderan, kombinira fluidnost i dinamičnost Coupéa, prednosti i robusnost povišenog SUV-a te ravnotežu i prostor u limuzini s 5 vrata. Loša je vijest kako nije predviđen za prodaju u Europi, nego će se ekskluzivno nuditi na tržištima Indije i Južne Amerike. 

“Oduševljeni smo što možemo otkriti treći opus programa osmišljenog da potakne međunarodni rast Citroëna. Naši su timovi snažno predani isporuci u nadolazećim mjesecima ove inovativne vizije SUV Coupéa koji odiše odvažnim dizajnom, prostorom iznutra i jedinstvenom udobnošću u vozilu.

Lansira se krajem godine

Razvijen i proizveden lokalno, uvjereni smo da će se Basalt Vision svidjeti velikom broju kupaca i ojačati našu poziciju na glavnim tržištima. Jedva čekamo da vam kažemo više o tome sredinom godine”, rekao je Thierry Koskas, CEO Citroëna.

Nadovezujući se na C3 i C3 Aircross, Citroën Basalt Vision treći je model programa C-Cubed koji je posebno razvijen kako bi osigurao rast Citroëna u dvije strateške regije. Sva tri modela temelje se na istoj platformi Smart Car, posebno konfiguriranoj da zadovolji potrebe kupaca na ovim tržištima, ilustrirajući modularnost i učinkovitost ove platforme. 

Pročitajte više