Prvi pogled na novi BMW serije 5

Foto: BMW

JE li ovo prva fotografija nemaskiranog primjerka nove serije 5?

BMW i5 je pred vratima, a s njim dolazi i nova serija 5. Do premijere nas dijeli nešto manje od mjesec dana, a sada možemo vidjeti i što nas očekuje. Točnije, vidimo samo jedan dio novosti koji se tiče stražnjeg kraja ove serije. 

Fotografija navodno prikazuje novu generaciju modela, ali kako je porijeklo fotografije još uvijek nepoznato, valja je uzeti s malom dozom rezerve. Pokaže li se ipak istinitom, u što mnogi vjeruju, izgledno je kako BMW peticom ne donosi dizajnerski zaokret. Kao i u slučaju Audija, bit će to evolucija postojećeg dizajna. 

Štoviše, stječe se dojam da je dizajn dodatno pojednostavljen, pa je petica donekle izgubila na svom prepoznatljivom karakteru. Linija ramena, istina, nešto je naglašenija, svjetla su dodatno stanjena i razvučena, a ručice vrata su izvedene minimalistički. Na rubu poklopca prtljažnika nazire se maleni spojler. 

>> BMW i5: Na ovom autu je dovoljno pogledati u retrovizor da promijeni voznu traku

Ne zna se o kojoj je izvedbi riječ, ali BMW je ranije potvrdio kako će ponudu činiti klasični motori te plug-in hibridi. Dva potpuno električna modela bit će pak vezana uz model i5. Nešto ranije BMW je otkrio i pojedinosti vezane uz mehaniku, posebno po pitanju nadzora podvozja te sustava asistencije u vožnji. 

Sve te informacije stigle su u okviru najave modela i5. Recimo i kako je premijera nove serije 5 zakazana za 24. svibnja, a početak proizvodnje u Dingolfingu za ovo ljeto. Prvi primjerci na ceste stižu ovog listopada, vjerojatno uz nešto više cijene. 

Pročitajte više