Qoros 3 hatch predstavljen uoči premijere u Genevi

Kineski Qoros upravo je predstavio svoj drugi automobil, Qoros 3 hatch, uoči njegove svjetske premijere na auto showu u Genevi koji svoja vrata otvara ovog ožujka. Dizajn automobila ostao je dosljedan limuzinskoj izvedbi, no njegov stražnji dio, za razliku od većine kineskih modela, originalan je i atraktivan. Donekle su izmijenjeni i prednja rešetka te svjetla za maglu.

###

Unutrašnjost putničke kabine također se nije značajnije mijenjala, što ne čudi budući da hatch izvedba dijeli međuosovinski razmak, širinu i visinu s limuzinom, a tu nalazimo 8-inčni ekran osjetljiv na dodir koji spada u standardnu opremu. Jedina razlika može se primijetiti u stražnjem dijelu gdje je smanjeni prostor uvjetovan smanjenjem ukupne dužine vozila za 177mm.

Za pogon će biti zadužen isti 1.6-litreni, 4-cilindrični benzinski motor u atmosferskoj i turbo verziji, a jedinica će biti uparena sa 6-brzinskim ručnim ili pak automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom. Qoros 3 hatch proizvodit će se u istom postrojenju kao i limuzina – kineskom Shangshuu.

Pročitajte više