Razotkriveni BMW-ovi noviteti?

PREMA navodima anonimnog forumaša s nickom Scott27, vrlo dobro poznatog ljubiteljima foruma German Car Forum i BMW Blog, a čija su se "predviđanja" do sada pokazala poprilično točnima BMW će u narednom razdoblju predstaviti nekoliko tzv. high-end vozila.

Naime, Scott27 tvrdi kako Bavarci razmišljaju o proizvodnji crossovera X7 koji bi konkurirao Range Roverima i koji bi veliki dio svojih komponenti posudio iz modela X5 i serije 7. Vjerojatnost njegova dolaska se povećava s obzirom kako u BMW smatraju da luksuzni SUV (u njima leži budućnost luksuznog segmenta) nikako ne bi pristajao Rolls-Royceu. Dakle imat će BMW-ovu značku. Luksuz, velika ponuda prostora i snažna motorizacija se dakako podrazumijevaju.

BMW bi se mogao odlučiti i na proizvodnju automobila najavljenog konceptnim CS-om od kojega se ranije odustalo zbog financijske krize. Ova bi limuzina zauzela mjesto u ponudi iznad serije 7 i služila za smanjivanje "rupe" koju BMW ima u ponudi između svojih standardnih modela te onih sa značkom Rolls-Roycea.

Isprva je navodno bio plan ponuditi i M izvedbu, a ista je vjerojatna i u novim planovima. Scott27 tvrdi kako bi taj model trebao imati konstrukciju i karoseriju izrađenu od ugljičnih vlakana.

Dok je nepoznati bloger dolazak ovih modela označio kao vrlo vjerojatan, manju šansu za proizvodnju imaju extra-long izvedba serije 7 namijenjena kineskom tržištu. Isto vrijedi i za crossover pod oznakom X8, koji bi bio svojevrsna coupe izvedba spomenutog X7. Također, možda bi mogao nositi oznaku i6.

Pročitajte više