Red Dot Award za Škodu Fabiu

Od studenog prošle godine na tržištu Europe ponuđena je nova Škoda Fabia. Svojom iznimnom pojavom teško da je ikoga ostavila ravnodušnim. Ovaj mali automobil novim je dizajnom dobio naglasak na sportskim linijama a u odnosu na svog prethodnika može se reći da izgleda puno modernije i privlačnije. Istina, nije riječ o radikalnoj promjeni ali smjer je definitnivno moderniji i atraktivniji pojačan sa sportskim elementima.

Upravo su ti detalji bili presudni za osvajanje glasova žirija na dodjeli Red Dot nagrada. Žiri koji čini čak 38 članova, sve redom eksperti, profesori dizajna i novinari iz 25 zemalja ocjenjuju dizajn vozila na temelju određenih kriterija kao što su stupanj inovacije, praktičnost i funkcionalnost, ergonomija i na kraju sama trajnost. 

Zaključak je da je nova Fabia dinamična i da ima karakter više nego ikada prije, a svi su se složili sa izjavom da je ovo najemotivnija Fabia ikad. Iz Škode su zaključili da je Red Dot Award samo potvrda da je dizajn jezik kojim će Škoda ubuduće komunicirati prema svojim potencijalnim kupcima.

Osim nagrađenog dizajna nova Škoda Fabia postavlja standarde u svojoj klasi i u smislu tehnologije kao i funkcionalnosti. Pri tome se misli da je sa ekološke strane jako eco-friendly jer ima vrhunsku tehnologiju iz vozila više klase odnosno da i ovaj model nije iznimka u natprosječnoj količini prostora koji nudi.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.