Rekordna kupovina: Hongkoški tajkun kupio 30 Rolls Roycea

 Foto: Rolls Royce

HONGKOŠKI tajkun Stephen Hung kupio je ni više ni manje nego čak 30 Rolls Royceovih limuzina. 
 
U Rolls Royceu zadovoljno trljaju rukama. Iako im je prodaja posljednjih mjeseci u padu, a Phantom bilježi zadnje dane, slavni RR-ov model otići će u stilu. Osim nekoliko specijalnih izvedbi 30 primjeraka Phantoma u produljenoj izvedbi krenulo je za Makao. 
 
Prvi Phantom Hung je preuzeo još tijekom ženevskog salona, a sada je stiglo vrijeme da se isporuči i preostalih 29 primjeraka. Zanimljivo je da se radi o čak 28 crvenih automobila i dva sa zlatnim detaljima, a ukupna vrijednost kupovine premašuje 20 milijuna USD. 
 
 
Sa obzirom da će automobili biti korišteni za prijevoz gostiju hotela The 13 svi automobili dobili su i posebne detalje poput logotipa hotela na sjedalima. A kad su u pitanju zlatni primjerci radi se navodno o najskupljim primjercima Phantoma ikad proizvedenima. Dotični automobili imaju detalje vanjštine izrađene od zlata, a plemeniti metal umiješan je i u boju kako bi se dobio poseban efekt. Logotip Rolls Roycea ukrašen je draguljima, a sat u unutrašnjosti izradio je draguljar Graff. Sasvim u stilu s renomeom hotela u kojem će noćenje u luksuznim apartmanima stajati i do 130.000 USD. Hotel se otvara početkom iduće godine. 
 
Podsjetimo, Makao je najstarija europska kolonija, koja je do 1999. godine bila pod Portugalom. Sada ima status specijalne kineske administrativne regije, a poznata je kao azijski "kockarski raj".
 

Pročitajte više