Renault 5 Roland-Garros jednostavno je neodoljiv

Foto: Renault

KAO PARTNER teniskog turnira French Open od 2022., Renault je prošle godine prvi put predstavio Renault 5 Roland Garros – iako je taj automobil bio temeljen na konceptu Renault 5. Sada smo se počastili novim Renault 5 Roland-Garrosom u proizvodnom obliku i izgleda baš kao što je predviđeno kod njegove konceptne verzije.

Četiri dostupne boje

Renault navodi kako će  za posebnu seriju Roland-Garros biti dostupne četiri završne boje: biserno bijela, ponoćno plava, zvjezdano crna i ekskluzivna nijansa mat škriljasto sive.

Oni će biti usklađeni s kromiranim crnim satenskim krovom, a automobil će imati 18-inčne kotače s dijamantnim brušenjem u sjajnoj crnoj boji. Prednja vrata imaju logo Roland-Garrosa okružen križem svetog Andrije, koji je istaknut na stadionu na središnjem terenu French Opena. 

Unutar Renault 5 Roland-Garrosa, presvlake su svijetlo sive, a Renault kaže da je potpuno reciklirano gusto tkanje inspirirano sportskom odjećom. Nasloni prednjih sjedala imaju utisnute logotipe Roland-Garrosa.

Puno teniskih detalja

Daljnje naznake mjesta održavanja teniskog turnira su plavo-bijeli detalji ispod otvora za zrak suvozača, natpis Roland-Garros osvijetljen na ploči i izbornik mjenjača inspiriran rukohvatima teniskih reketa s logom Roland Garrosa. Podloga za punjenje pametnog telefona na središnjoj konzoli i podne prostirke imaju crvenu boju koja oponaša crvenu šljaku koja se koristi na terenima French Opena.

Pragovi vrata od brušenog aluminija također nose križ svetog Andrije koji ispisuje naziv "Roland-Garros Paris".

Motor snage 148 KS

Očekujemo da će Roland-Garros doći s istom baterijom od 52 kWh kao i obični 5 i s dometom do 400 kilometara. Vjerojatno će koristiti najsnažniji električni motor od 148 KS s vremenom ubrzanja do 100 km/h od ispod osam sekundi.

Renaultovo partnerstvo s French Openom znači da će postojati flota od 180 Renaulta za igrače i službene osobe - uključujući četiri originalna Renaulta 5 iz 1970-ih - naknadno opremljena za isključivo električni pogon.

Očekujemo otvaranje narudžbi za Renault 5 Roland-Garros početkom 2025., za razliku od jeseni ove godine za standardni automobil. To bi trebalo značiti da će se prve isporuke dogoditi upravo na početku French Opena sljedeće godine.

Inače, Renault nije prvi proizvođač koji je predstavio posebno izdanje Roland-Garrosa. Početkom 1990-ih, Peugeot je napravio 205 Roland-Garros - dostupan u zelenoj boji u hatchback i kabriolet varijanti.

Pročitajte više