Renault Espace postaje trkač

 Foto: Renault

PETA generacija prolazi kroz svoj prvi facelift u okviru kojeg dobiva oćni benzinski motor. 
 
Već je 2015. godine dolaskom nove generacije Renault od Espacea napravio atraktivnog crossovera, a sada sve njegove poklonike časti odličnom motornom opcijom. Iza oznake Energy TCe 225 EDC krije se 1.8 turbo benzinac koji je premijerno nastupio u reinkarniranoj Alpine A110. Motor je sad donekle prigušen, a karakteristika mu je prilagođena novom okruženju. U konačnici daje 225 KS i 300 Nm, što zvuči jako dobro. 
 
 
Motor se nudi isključivo u kombinaciji sedam-stupanjskog automatskog mjenjača, a u Renaultu tvrde da Espace uhvati 100 km/h za odličnih 7,6 sekundi. Pritom je prema NEDC-u prosječna potrošnja na razini od 6,8 l/100 km. Red je reći kako u ponudi ostaju i dva dizelaša, sa 130 i 160 KS. 
 
Osim nove nijanse sive boje gama je obogaćena novim dizajnom naplataka promjera 18 i 19 inča. Iznutra pak opcijska koža, LED osvjetljenje interijera i ventilirana prednja sjedala. Naravno, kupci dobivaju i najnoviju generaciju R-Link 2 infotainmenta. 
 
Ako tražite vrhunski luksuz umjesto izvedbe sa sedam sjedala Espace se može opremiti dvama individualnim foteljama u drugom redu odijeljenih središnjom konzolom.  

Pročitajte više