Renault Grand Scenic je razotkriven

 Foto: Renault

NIJE trebalo dugo čekati na Grand izvedbu novog Scenica. 

Kao što se očekivalo, nova generacija najpopularnijeg Renaultovog monovolumena je i u Grand izdanju zadržala atraktivnost izvornog modela. Crossoverski dizajn preslikan sa većeg Espacea odlično se uklopio u Renaultov dizajnerski izraz, dok papir govori da je model u odnosu na prethodnika narastao u svim smjerovima. 

Tako je 75 mm dulji, širina bilježi plus od 20, a visina 15 mm. Pritom je povećan razmak između osovina za primjetnih 35 mm, dok je razmak podnice od podloge povećan za 30 mm.

Grand Scenic se i doslovno popeo za jednu stepenicu – standardno je postavljen na 20-inčne kotače. 

Veće dimenzije blagotvorno su djelovale na ponudu prostora. Iako nudi tek 40 litara više prtljažnog prostora, podatak kako je na raspolaganju 718 litara korisnog prostora ne ostavlja nikog ravnodušnim. Pritom je za preklapanje stražnjih sjedala dovoljno pritisnuti tipku na središnjem zaslonu kada interijer postaje dostojan dostavnog vozila. 

Ovisno o razini opreme kupci mogu računati na bogatu ponudu tehnikalija predvođenih R-Link 2 infotainment sustavom u kombinaciji 8,7-inčnog zaslona. Dalje slijede head-up zaslon u boji, Bose ozvučenje i dakako cjelokupna sigurnosna logistika. 

Postavljen na CMF platformu Grand Scenicu preuzima ponudu motora od "starijeg" i manjeg brata. Dva su benzinca u ponudi (TCe: 115 i 130 KS), a slijede ih tri dCi dizelaša snage 110, 130 i 160 KS. Ponuda je začinjena i hibridnom izvedbom. 

Renault Grand Scenic na ceste stiže krajem godine, a cijena je zasad nepoznata. 

Pročitajte više