Renault Grand Scenic: Novost u MPV ponudi

U RENAULTU nastavljaju s ubrzanom obnovom game. Nakon obnove obitelji Megane na red je došao i njen „izopčenik“ Scenic, i to u Grand izdanju.

Utemeljitelj segmenta kompaktnih monovolumena i u svojem trećem izdanju nastavlja putovima prethodnika, pa naglasak stavlja na prostranost i praktičnost, a potom i prepoznatljiv dizajnerski potpis predstavljen s novim Meganeom i prije Lagunom.

Atraktivnijeg izgleda, posebno straga s bumerang svjetljima, novi Grand Scenic se u duljinu protegao za primjetnih 7 cm (456 cm), širina je povećana na 184,5 cm, a plusa ima i u visinu. Pridodamo li veći razmak između osovina jasno je kako je ovdje komfor profitirao, posebno u drugom redu sjedala. Da, model se i dalje nudi u dvije konfiguracije, sa 5 i 7 sjedala.

Moderno osmišljen interijer ima potporu i u tehnologiji, a veselje budi i podatak o gotovo 100 litara u pretincima, te 208 do gotovo 2.063 l u tovarnom prostoru. Oprema je prvoklasna, kao i sigurnost, pa na Renaultove tipične adute ovdje ne treba trošiti riječi.

Nova generacija donosi profit i na polju voznih osobina. Čvršća karoserija i modificirani ovjes s novog Meganea nude kompromis između udobnosti i dinamike, a tu je i standardno uvjerljiva prateća mehanika.

Ponudu motora čine tri benzinca (1.6/110 KS,  1.4 TCe/130 KS i 2.0/140 KS) uz napomenu kako je dvolitraš dostupan isključivo s CVT mjenjačem. Dizelski dCi predstavnici poznati su iz ostatka game. Ulazni 1,5 motor razvija 105 KS i prosječno troši 5,2 l/100 km, a prati ga 1,9-litreni motor snage 130 KS. Oba dizelaša dolaze sa šest-stupanjskim ručnim mjenjačima.

Grand Scenic dostupan je na našem tržištu sa četiri paketa opreme, od kojih ulazni nazvan Authentique zadovoljava osnovne obiteljske potrebe i donosi ABS, ESP, ASR, šest zračnih jastuka, klima uređaj, električni paket, Renault karticu, radio CD MP3 s komandama na upravljaču, putno računalo itd.

Treća generacija Grand Scenica dostupna je u Renaultovim salonima od 141.900 kn za izvedbu Authentique 1.6 16V s pet sjedala, pa do 195.890 kn za dCi 130 u kombinaciji s najbogatijim Privilege paketom opreme. Doplata za verziju sa 7 sjedala iznosi okruglih 4.000 kuna, a svakako recimo kako je aktualna akciji putem koje je moguće ostvariti popust do 8.000 kn te putem Renault financiranja dodatnih 10.000 kn.

M.N.
Foto: Renault

Pročitajte više