Renault je obnovio svoj najprestižniji model, lako ćete ga prepoznati

Foto: Renault

ONO što je Espace u svijetu monovolumena, to je Talisman kod poslovnih limuzina. Sada je još uvjerljiviji.

Za razliku od prethodnika koji su pokušavali nekonvencionalnom arhitekturom (kombilimuzina), cijenom i opremom parirati rivalima, posebno onim njemačkim, Talisman je klasičnim pristupom napravio osjetno bolji rezultat. Iako nije zastario, pa ni izgubio na konkurentnosti, u Renaultu su ga odlučili pojačati na svim bitnim točkama.

Vizualno je automobil sazrio, a upečatljiv vanjski dizajn sada je oplemenjen novim odbojnicima, krom dekoracijom i Full LED prednjim svjetlima. I straga su svjetla obogaćena kromom, pokazivači smjera su dinamički, a antena je u obliku peraje.

Novi Talisman dostupan je u paleti novih boja, a koje uključuju sivu Baltic, crvenu Vintage i sivu Highland. U ponudi su i novi naplatci, i to Pierre (17”), Stellar (18”) i Sato (19”).

U kabini nova ambijentalna rasvjeta, kvalitetnija izrada, ali i obogaćena Initiale Paris razina koja objedinjuje najnapredniju opremu koju Renault može ponuditi. Poboljšane ergonomije i praktičnosti Talisman je dobio brojne novosti u detaljima, od novog multimedijskog sustava Renault EASY LINK kojim se upravlja putem 9,3-inčnog dodirnog zaslona i dodatnog 10,2-inčnog zaslona na kokpitu. Osim brojnih aplikacija vrijedi spomenuti i Bose audiosustav s 13 zvučnika na najopremljenijoj izvedbi.

U vožnji Talisman raspolaže aktivnim tempomatom sa sustavom zadržavanja u traci te aktivnim kočenjem. Tu je i sustav kočenja u nuždi koji prepoznaje pješake i bicikliste, kao i niz danas uobičajenih sustava asistencije.

Talisman je jedini model u klasi s 4Control sustavom zakretanja stražnjih kotača, a koji donosi bolja manevarska svojstva u vožnji.

U ponudi motora nalazi se 1,7-litreni dizelski motor Blue dCi snage 120 ili 150 KS, usuglašen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem. Dostupan je i 2,0-litreni dizelski motor Blue dCi s 200 KS, koji snagu prenosi putem 6-stupanjskog automatskog mjenjača s dvostrukom spojkom EDC. Kod benzinaca premijeru u Talismanu ima odlični 1.3 TCe sa 160 KS i 270 Nm. Na vrhu je TCe 225, 1.8 turbak poznat iz Alpine s 225 KS i 300 KS te EDC mjenjačem.

Premijera za javnost je početkom idućeg mjeseca u Ženevi, a start prodaje u lipnju.

Pročitajte više