Renault najavio nove crossovere

FRANCUSKI je proizvođač najavio skorašnji agresivniji ulazak u crossover segment gdje bi u skoroj budućnosti trebao lansirati nekoliko vrlo atraktivnih modela.

Prije svega tu je Renaultova izvedba Nissanovog Jukea koju bi trebala slijediti barem dva modela temeljena na konceptnom R-Spaceu predstavljenom na prošlogodišnjem ženevskom auto salonu.

Renaultov "Juke" će se velikim dijelom temeljiti na studiji Capture, koji je također predstavljen prošle godine u Ženevi. Njegov dolazak na tržište je zakazan za sljedeću godinu. Možemo očekivati atraktivan izgled, standardnu turbo motorizaciju manjeg obujma te pogon na prednje i na sva četiri kotača.

Odličan prijem R-Spacea je potaknuo Renaultove stručnjake na razvoj barem dva nova modela temeljena na njemu, a jedan bi trebao biti nasljednik današnjeg Scenica. Drugi model bi pak trebao biti sportskije nastrojen te s upotrebljivom off-road sposobnosti. Konkretno, najvjerojatnije će se raditi o modelu koji će zamijeniti ne baš uspješni Koleos i na tržištu bi se trebao pojaviti 2014.

Pročitajte više