Renault otkrio interijer novog Australa

Foto: Renault

U IŠČEKIVANJU novog Renaultovog modela polako se otkrivaju novi detalji.

Renault tako sada prvi put nudi pogled u kabinu novog modela. U pitanju je Austral, nasljednik Kadjara i model iz najbrže rastućeg segmenta u Europi. Kompaktni je to SUV koji će se za naklonost boriti atraktivnim dizajnom, naprednom tehnologijom te modernim motorima. 

Prva skica interijera otkriva digitalni kokpit izveden po uzoru na Megane E-Tech, koji se u potpunosti uklapa u aktualne trendove. Ispred vozača je digitalna ploča s instrumentima, dok središnje mjesto zauzima vertikalno orijentiran zaslon OpenR infotainmenta. U Renaultu ističu kako će njihov model imati najveći zaslon u segmentu. 

Android Auto i Apple CarPlay povezivanje se podrazumijevaju, kao i Google Maps. Ono bitno je da 90 posto najčešćih aplikacija i karakteristika su korisniku dostupne u dva klika. 

Ono što svakako iznenađuje je futuristički volan četvrtastog oblika. Nadalje, tu su pomodni tanki otvori ventilacije te visoko postavljena središnja konzola. Sve u svemu, Austral će iznutra izgledati daleko modernije od aktualnog Kadjara. 

Klizna stražnja klupa, obilje pretinaca i brojna praktična rješenja su nešto što se kod Renaulta podrazumijeva. Stoga ne sumnjamo kako će Austral biti pravi obiteljski automobil. Recimo i kako će 4.51 m dug SUV biti postavljen na CMF-CD3, a nudit će se u kombinaciji elektrificiranih benzinaca snage do 200 KS. 

Pročitajte više