Rimac napada Nürburgring i najavljuje novi model

 Foto: Rimac Automobili

NEDUGO nakon vijesti o partnerstvu sa Aston Martina iz tvrtke Rimac Automobili dolazi još jedna dobra vijest. 
 
Veliki posao Rimca i Aston Martina na razvoju najboljeg cestovnog automobila, koji na javne ceste doslovno dovodi Formulu 1 odjeknula je svijetom. Aston Martin je vrlo cijenjena kompanija sa stoljetnom tradicijom, a kada te odaberu da radiš s njima na jednom od najzahtjevnijih projekata u povijesti, to svakako nije mala stvar. Težinu ima i njihova najava partnera Rimca, kao prvog u svijetu proizvođača električnog hiperautomobila. Ujedno i najbržeg. 
 
Novi model na obzoru
 
No tu velike novosti ne staju.  Vijest koja će obilježiti skoru budućnost neće biti samo Concept_One, već i zasad anonimni novitet. Pomalo stidljivo, bez nekih dodatnih informacija iz tvrtke Rimac Automobili potvrdili su nam kuloarske priče o razvoju potpuno novog modela. Da, novi model je na obzoru, bit će ekskluzivniji (i brži) od svega dosad viđenog iz Sv. Nedelje, a to definitivno nije malo. I informacija koja doista veseli je predviđena naklada od čak 20 primjeraka godišnje. Uzmemo li u obzir kako će iduće godine biti isporučen zadnji primjerak aktualnog modela vjerojatno je kako bi upravo 2018. godina trebala označiti premijeru potpuno novog modela 
 
Podsjetimo, Concept_One je debitirao 2011. godine uz planiranu nakladu od 8 primjeraka, a do danas je cjelokupna naklada rezervirana. Trkaći Concept_S je zadnji predstavljen, a iduće godine će klijentu biti isporučen prvi primjerak. Cijena potonjeg je 1,6 milijuna USD, piše CarBuzz pozivajući se na službeni izvor. 
 
 
Vruće novosti u Ženevi
 
U iščekivanju novih vijesti na temu suradnje sa Aston Martinom iz Rimac Automobila smo dobili potvrdu kako će u Ženevi, dakle već početkom ožujka, Rimac Automobili predstaviti novosti vezane uz Concept_One, a vjerojatno i detalje glede posla sa Aston Martinom. 
 
I na kraju recimo kako će Concept_One do kraja godine izaći i na Nürburgring. Takav je plan, a mi se nadamo kako ćemo ga doista vidjeti na stazi, u punom potencijalu.

Pročitajte više