Rimac u Ženevi predstavlja još brži Concept_One

 Foto: Rimac Automobili

PRVI električni hiperautomobil i vjerojatno jedan od najbržih automobila na svijetu u Ženevi se predstavlja u još snažnijem izdanju.
 
Concept_One je u novoj modelskoj godini dobio niz poboljšanja, a ona najupečatljivija tiču se pogona. Elektromotori sada daju u maksimumu 100 kW više, odnosno maksimalno 900 kW/1224 KS, što u prijevodu znači još bolje performanse. Tako sada 100 km/h uhvati za nevjerojatnih 2,5 sekundi, dok je na 200 km/h za okruglih 6 sekundi. Nakon točno 14 sekundi Rimčev bolid je na 300 km/h, a nastavit će ubrzavati sve do 355 km/h. 
 
 
Zbog veće snage, ali i same autonomije automobil je dobio i nešto jače baterije. Set je sada kapaciteta 90 kWh, a doseg je povećan sa 330 na 350 km. Zanimljiv je i podatak kako je masa automobila skočila za tek 50 kg i sada iznosi okruglih 1.900 kg. 
 
Paralelno sa obnovljenim modelom Rimac Automobili su najavili otvaranje svojih salona u Europi, Srednjem istoku i dakako Americi. 
 

Kao što je vidljivo sa fotografija Rimac će u Ženevi prikazati dva automobila. Ne sumnjamo da će izazvati veliki interes. 

 
 
 
 

Pročitajte više