Mate Rimac: Krenuo je veliki tjedan, u četvrtak ćete upoznati nasljednika Chirona

Screenshot: Mate Rimac/Facebook

Mate Rimac otkrio je da će u narednih nekoliko dana predstaviti nasljednika Bugatti Chirona. Točnije, to će napraviti u četvrtak u Molsheimu u Francuskoj.

Rimac je prije toga objavio novi story u kojem hvali Chirona.

"Ima i kukicu za odijela i jakne"

"Veliki tjedan je započeo. U narednih nekoliko dana predstavit ćemo nasljednika Bugatti Chirona. Kako i priliči, ja ću voziti Chiron iz Zagreba do Molsheima u Francuskoj.

Povrh toga što auto ima sjajne performanse, odličan je i za velike udaljenosti. Ima dovoljno velik prtljažnik za stvari za tjedan dana, barem za mene. Ima i kukicu na suvozačevom mjestu na koju mogu objesiti odijela i jakne. 

Chironovog nasljednika predstavit ćemo u četvrtak", kaže Rimac u storyju.

O Chironovom nasljedniku zna se vrlo malo

Zasad se o Chironovom nasljedniku zna vrlo malo.

Najveća novost svakako će biti novi, sada atmosferski V16 motor. Imat će isključivo hibridnu izvedbu, pa će mu društvo praviti još tri elektromotora. 

U Bugattiju su već puno očekivali i ostvarili od dosadašnjih modela, pa su tako Veyron i Chiron odmah ušli u automobilsku povijest. Sada dolazi nova ikona za koju u Bugattiju kažu da nije samo sadašnja ili buduća legenda, već legenda za vječnost ('Pour l’éternité').

Osmišljen je od temelja na tri stupa ljepote, luksuza i performansi te inspiriran Bugattijevim modelima iz prošlosti. Type 57 SC Atlantic, Type 41 Royale i Type 35, poznati kao najljepši, najluksuzniji i najuspješniji Grand Prix trkaći automobil ikad, posuđuju svoj DNK kako bi nastala čista i autentična reinterpretacija marke Bugatti.

Iz novih najava možemo uočiti neke nove detalje, prije svega naplatke i bočni profil oblika C, koji se preuzima sa Chirona. Bugatti je sad otkrio i posebna stražnja svjetla u LED tehnologiji, kao i prednji poklopac s istaknutim središnjim dijelom. U svakom slučaju, valja se strpjeti još nekoliko dana i sve će biti poznato - osim imena budućih vlasnika. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.